BELYSNINGSGUIDE

Oavsett fordonstyp, är behovet av effektivt extraljus avgörande för både din och andras säkerhet. Våra LED extraljus är utformade för att möta de mest krävande behoven, oavsett användning eller yrkesutövning. Upptäck fördelarna med vårt extraljus som är designat för att ge dig en tryggare bilupplevelse.

Mätning av ljus:

Lumen: skapar en strålande effekt

Med våra extraljus når du imponerande lumen, vilket mäter den totala mängden ljus som lampan avger. Detta skapar ett strålande ljusflöde som ökar din synlighet och ljusbredd på vägen. Vårt extraljus är konstruerat för att rikta ljuset effektivt mot körbanan, vilket minimerar ljusförlusten och ger dig en klar och säker körning.

Candela: maximal räckvidd

Candela mäter ljusets intensitet och är avgörande för att uppnå en lång räckvidd. Vårt extraljus ger dig höga candela-värden, vilket betyder att ljuset når längre fram på vägen. Med vårt extraljus får du enastående räckvidd för att bemästra även de mest utmanande vägförhållandena.

Lux: optimal riktning och klarhet

Lux är en viktig aspekt som mäter hur mycket ljus (lumen) träffar en kvadratmeters yta. Våra extraljus är utformade för att ge dig en optimal ljusriktning och klarhet. Vi strävar efter att uppnå höga lux-värden så att du kan njuta av en skarpare syn på vägen och ökad säkerhet.

Satsa på våra LED extraljus och upplev den kraftfulla kombinationen av lumen, candela och lux som kommer att ta din körupplevelse till det bättre.

 

 

Böjda, Raka och Slimmade LED-Ramper: Hitta Din Stil !

När det kommer till LED-ramper finns det olika stilar att välja mellan, och valet påverkar inte bara utseendet utan även ljusbilden. Här är några vanliga typer av LED-ramper:

Böjd LED-Ramp: Många förare föredrar böjda LED-ramper av två anledningar. För det första ger den kurviga designen en bredare ljusbild, och för det andra följer den fordonets form på ett estetiskt tilltalande sätt.

Rak LED-Ramp: Rak LED-ramp ger inte samma breda ljusbild som de böjda alternativen, men de ger en högre ljuskoncentration på längre avstånd.

LED-Ramp med Positionsljus: Dessa ramper ger ingen bättre prestanda utan fyller främst en estetisk funktion med sitt positionsljus.

Slimmad LED-Ramp: Slimmade LED-ramper är ofta enkel- eller dubbelradiga och diskreta i designen. De kan monteras på olika ställen, inklusive bakom grillen eller nära nummerskylten, och ger både effekt och stil.

Arbetsljusramp: Dessa rampar är favoriter bland yrkesförare inom entreprenadbranschen. De ger en bred ljusbild, liknande arbetsbelysning, med en spridning på upp till 60 grader. Dock är deras räckvidd vanligtvis inte lika imponerande som andra ramper.

Mini-Ramp: Små, effektiva, och enkelradiga LED-ramper som passar fordon med begränsat monteringsutrymme. Det är ofta möjligt att montera två sådana på samma fordon.

Salttåliga LED-Ramper: Dessa är inte en egen kategori men är värda att notera. Många extraljusramper kan ha problem på saltade vägar under vintertid. Vissa märken, som Rigid Industries, har ramper med extra tålighet mot korrosion och är användbara på båtar, bilar och lastbilar.

 

Några Viktiga Regler att Komma Ihåg

När det kommer till extraljus är det viktigt att följa vissa regler och riktlinjer:

E-märkning: All belysning som används på bilar inom Europa måste ha en E-märkning som visar att den är godkänd för användning på allmänna vägar.

Referenstal: Även om Sverige inte använder referenstal så mycket är det viktigt att förstå dem om du planerar att köra utanför landets gränser. Referenstalet anger hur starkt en lampa lyser, och för hel- och halvljus i Europa bör det inte överstiga 100.

Effektbelysning: Vissa extraljus har effektbelysning som ger både estetisk effekt och praktisk funktion. Dessa kan vara mycket ljusa och praktiska.

LED vs. Xenon och Halogen: LED-lampor har flera fördelar jämfört med Xenon och Halogen, inklusive längre livslängd, lägre strömförbrukning och miljövänlighet.

 

Övriga Faktorer att Tänka På

När du väljer extraljus bör du också tänka på följande faktorer:

Storlek: LED-ramper finns i olika storlekar och utformningar, från små till stora. Tänk på var du vill montera dem och om du behöver speciella fästen.

Utseende: Extraljus kommer i olika utformningar och kan påverka bilens estetik. Välj en design som passar din smak och fordonets stil.

Ljusbild: Ljusbilden är en viktig faktor och kan vara spot, euro, flood eller en kombination av dem. Tänk på vilken typ av vägar du oftast kör på för att välja rätt ljusbild.

Kapslingsklass: Kapslingsklassen, oftast mätt i IP-klassning, anger hur tåligt extraljuset är mot fukt, damm och temperaturförändringar. Högre klasser betyder bättre tålighet.